Kiszelly Zoltán abban bízik, hogy Merkel utódja is kesztyűs kézzel bánik majd Magyarországgal

Ha Merkel pragmatizmusát folytatja.

 

2021. szeptember 27., 10:59

Szerző:

Ahogyan Merkel elődje, a szintén szociáldemokrata Gerhard Schröder „le tudta szalámizni” a párton belüli szélsőségeket, úgy talán Olaf Scholz is kordában tudja majd tartani az SPD szélsőbalos hajtásait – mondta a Századvég Alapítvány igazgatója a hirado.hu-nak. 

Kiszelly Zoltán szerint a CDU jól teljesített a kampány véghajrájában, ugyanis a CDU/CSU és az SPD közötti különbség egy százalékpontra csökkent a korábbi 2-3 százalékról. De az vitathatatlan, hogy az SPD erősödött és a CDU gyengült – tette hozzá. Elmondása szerint az sem segített a CDU/CSU helyzetén, hogy a CSU vezetője, Markus Söder szivárványos maszkban jelent meg, mint ahogy az sem, hogy Merkel erősen balra tolta a CDU-t a kampány során. 

(Kiemelt kép: Olaf Scholz német alkancellár, pénzügyminiszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje (j) és felesége, Britta Ernst a színpadon a párt berlini eredményváró rendezvényén a német szövetségi parlamenti választás estéjén, 2021. szeptember 26-án. fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann)