Van, ahol a fideszes polgármestere a saját zsebéből fizeti a tűzijátékot

Kistarcsa erre félretett pénzéből pedig tűzifát vesznek.

2022. július 21., 10:13

Szerző:

Lesz tűzijáték, de nem a város pénzén – írja a Hvg.hu a település fideszes polgármestere, Ifj. Juhász István posztja alapján.

Mint kiderült, a polgármesterhez rengeteg megkeresés érkezett, hogy Kistarcsa is csatlakozzon a mozgalomhoz, miszerint idén maradjon el az augusztus 20-i tűzijáték, „és az így megspórolt összeget ajánljuk fel azoknak, akiknek a nyugati, meggondolatlan szankciók miatt kialakult energia vészhelyzet problémákat okozhat a télen. Erről internetes szavazás is történt, amin meggyőző többség volt amellett, hogy erre ne költsünk közpénzt. Jelentem, elfogadtam a döntést, így is lesz!”

Hozzátette:

a költségvetésben biztosított 440 000 forintból tűzifát fognak venni, amit a legrászorulóbb idős emberek fognak megkapni. Ennek elosztásáról az Alapszolgáltatási Központ fog gondoskodni.

A városvezető közölte azt is, hogy a tűzijáték nem marad el, és hogy ahhoz a saját, augusztusi fizetéséből felajánlja az ehhez szükséges összeget, „hogy a családok, idősek, fiatalok együtt ünnepelhessenek a koncertek után”.

(Képünk illusztráció. Fotó: Elisha Terada/Unsplash)

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.