Van, ahol a fideszes polgármestere a saját zsebéből fizeti a tűzijátékot

Kistarcsa erre félretett pénzéből pedig tűzifát vesznek.

2022. július 21., 10:13

Szerző:

Lesz tűzijáték, de nem a város pénzén – írja a Hvg.hu a település fideszes polgármestere, Ifj. Juhász István posztja alapján.

Mint kiderült, a polgármesterhez rengeteg megkeresés érkezett, hogy Kistarcsa is csatlakozzon a mozgalomhoz, miszerint idén maradjon el az augusztus 20-i tűzijáték, „és az így megspórolt összeget ajánljuk fel azoknak, akiknek a nyugati, meggondolatlan szankciók miatt kialakult energia vészhelyzet problémákat okozhat a télen. Erről internetes szavazás is történt, amin meggyőző többség volt amellett, hogy erre ne költsünk közpénzt. Jelentem, elfogadtam a döntést, így is lesz!”

Hozzátette:

a költségvetésben biztosított 440 000 forintból tűzifát fognak venni, amit a legrászorulóbb idős emberek fognak megkapni. Ennek elosztásáról az Alapszolgáltatási Központ fog gondoskodni.

A városvezető közölte azt is, hogy a tűzijáték nem marad el, és hogy ahhoz a saját, augusztusi fizetéséből felajánlja az ehhez szükséges összeget, „hogy a családok, idősek, fiatalok együtt ünnepelhessenek a koncertek után”.

(Képünk illusztráció. Fotó: Elisha Terada/Unsplash)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.