Kisokossal segít a PDSZ a pedagógusoknak

„A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem” felütéssel kezd az érdekvédő szervezet cikkében, amelyben megfélemlítésről és félrevezetésről ír. 

2023. október 5., 20:58

Szerző:

A pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvénnyel kapcsolatban vizsgálta a PDSZ, mekkora tere marad többek között a véleménynyilvánításra a pedagógusoknak a törvény hatályba lépését követően 2024. január 1-jétől. A nedolgozzingyen.hu-n elérhető összeállítás végigveszi a pedagógus-életpálya törvény szövegét, és értelmezi különböző részeit. 

A szervezet úgy tudja, míg eddig 20-40 vett részt egy rendszeres flashmobon, mostanra már csak négy. 

Kiemelték, munkáltató vagy igazgató nem tilthatja meg egyetlen pedagógusnak sem, hogy részt vegyen demonstrációkon. 

„Nem tiltható meg, hogy a személyeddel, foglalkoztatásoddal kapcsolatos adatot nyilvánosságra hozz. A béred, a munkaköröd, a munkavégzésed körülményei nem titkosíthatók (pl. az, ha beáll a hideg idő, és 10 fokban kell tanítanod), de nem képezheti titok tárgyát az sem, hogy az intézményben hogyan »oldják meg« a szakemberhiányt”

– áll a szövegben. 

(Kiemelt képünkön Pedagógusjelöltek a pedagógusokért – Szolidaritási demonstráció az Emberi Erőforrásook Minisztériuma előtt. Budapest, 2022. március 16. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)