Kislányát kényszerítette dílerkedésre egy pécsi nő

Az anya és élettársa rendszeresen árult drogot a városban, de a nyomozás közben kiderült, a nő 14 év alatti lányát is bevonták a terjesztésbe.

2021. február 21., 14:00

Szerző:

Kábítószer-kereskedelem, valamint kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 31 éves pécsi nő és társa – egy 35 éves enyingi férfi – ellen – írta a police.hu.

A párt tavaly nyáron fogták el a rendőrök Pécsett, a gyanú szerint ugyanis rendszeresen árultak kábítószert a városban. A nyomozók a házkutatás során bruttó 100 gramm kábítószergyanús növényi származékot, bruttó 54 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint kábítószer gyanúját keltő tablettákat, zselés anyagot és közel félmillió forint készpénzt találtak és foglaltak le.

A nőt kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják a rendőrök, mert kiderült, hogy a kérésére kislánya is árulta a dogot.

Előállítottak egy 34 éves pécsi férfit is, mert marihuánát adott el a nőnek, aki azt továbbértékesítette. A férfi lakásán a rendőrök más drogot is találtak. Ellene kábítószer-kereskedelem miatt folytatott büntetőeljárást a rendőr-főkapitányság.

A rendőrök egy 21 és egy 19 éves pécsi férfit azzal gyanúsítanak továbbá, hogy július 2-án drogot vásároltak a nő lakásán, ellenük kábítószer birtoklása miatt folyt az eljárás.

(Kiemelt képen az ügyben lefoglalt drog egy része. Forrás: police.hu)

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.