Ajkai tűzoltó fogadta örökbe a világ legszerencsésebb macskáját

A kis cirmos bemászott egy autó motorterébe és abban utazott Veszprémből Ajkára, szerencsére elektromos autót választott.

2023. július 22., 09:28

Szerző:

Tűzoltók találtak rá a veszprémi laktanya udvarán egy apró macskára, aki épp hangosan nyávogva kereste az emberek társaságát. A veszprémi tűzoltók megetették és megitatták, sőt, az egyikük jelezte is, hogy szívesen megtartaná. Aztán amikor később keresték, hívogatták, sehol sem jelent meg az állat – írta meg a Totalcar

Hamarosan azonban mégis felbukkant, méghozzá az ajkai laktanya udvarán. A furcsa esetet nem a Matrix hibája okozta, hanem a pici állat hatalmas kíváncsisága – olvasható a cikkben. Az történt ugyanis, hogy a cica bemászott egy autó motorterébe, és egyik helyről elutazott a másikra.

A Veszprémből érkező tűzoltó miután Ajkán leparkolt, az autójából előmászott a már korábban megismert kismacska.

Óriási szerencséje volt a macskának, ugyanis elektromos autó motorterében utazott, amely kevésbé veszélyes a belső égésű motorral szerelt típusokénál.

Ajkán is azonnal örökbe akarta fogadni egy tűzoltó, így már ketten jelentkeztek a posztra. Az egyenruhások megegyeztek, hogy kié legyen a pár hetes cirmos és végül az ajkai kollégánál landolt a kiscica. Valószínűleg igen jó helye lesz, hiszen kertes házban fog élni, ráadásul társasága is lesz, több másik négylábú is lakik már ott – olvasható a Totalcar cikkében.

(Kiemelt kép: A szerencsés kiscica, Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.