Kirúgták a hálapénzt elfogadó szolnoki orvost

Kirúgták a szolnoki Hetényi Géza Kórház egyik orvosát, mert hálapénzt fogadott el – akár több mint 37 millió forintot. Az orvos hétfőn bukott le, kedden már eljárás is indult ellene.

2023. július 19., 18:27

Szerző:

Az orvos hétfőn bukott le, kedden már eljárás is indult ellene

A megalapozott gyanú szerint az orvos 2023. május 31. és június 20. között a betegeitől hálapénzt fogadott el – feltehetően 41 alkalommal – a kórházban nyújtott ellátásért, annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el. 

Több mint 37 millió forintot, továbbá csaknem 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, „üres és készpénzt tartalmazó borítékokat” foglaltak le a nyomozók.

A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, a későbbiekben indítványozzák letartóztatását. Az eljárásban a vesztegetői oldalon is további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

Kudrjavcev Anatolij, az intézmény orvosigazgatója közleményében azt írta: a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársai határozottan elutasítják a hálapénzt és „visszaélésnek tekintenek minden ezzel kapcsolatos cselekményt”. Éppen ezért az ügyben érintett orvos munkaviszonyát a kórház azonnali hatállyal megszüntette.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI/Kovács Tamás)

 

 

Tegnap 15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.