Novák Katalin is kikelt magából a Néppártra

Kilépését fontolgatja a Fidesz az Európai Néppárt soraiból, amennyiben a testület elfogadja a tevezett alapszabály-módosítást. A családokért felelős miniszter,  Novák Katalin erről írt vasárnap bejegyzést a közösségi oldalán.

2021. március 1., 06:31

Szerző:

A Magyar Nemzet hétfői száma közzétette Novák Katalin családokért felelős miniszter posztját.

„Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni a soraiból” – írta Novák Katalin a közösségi oldalán. A családokért felelős miniszter kifejtette, hogy mivel a jelenleg hatályos szabályok szerint nem tudták keresztülvinni hazánk kizárását, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal.

Novák Katalin a bejegyzésében megjegyzi: „érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát. Mindez számunkra elfogadhatatlan, ezért ma Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, amelyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból”.

A miniszter az írása végén úgy fogalmaz, hogy „a Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát”. – idézi a Magyar Nemzet.

 (Kiemelt kép: MTI | Máthé Zoltán)