Kilátogatott a NAV Mészáros Lőrinc harci járműveihez, de nem találtak bűncselekményt

A Mészáros Lőrinc bicskei birtokán található harci járművek miatt a NAV is nyomozott.

2021. június 16., 20:11

Szerző:

Helyszíni szemlét tartott a NAV Mészáros Lőrinc bicskei birtokán, amiről a Magyar Hang tavaly májusban mutatott olyan fotókat, amiken állomásozó páncélozott járművek láthatóak. A rejtélyes járművek ügyében Hadházy Ákos feljelentést tett, a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága pedig haditechnikai termékkel való visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított. 

A lap információi szerint a helyszíni szemle alatt kiderült, hogy az egyik jármű a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyvertelen felderítő harcjármű, a másik pedig az osztrák hadseregben sebesültek kimentésére szolgáló szintén fegyvertelen harcjárműként állt korábban hadrendben.

A NAV nyomozói úgy találták, hogy a beszerzett adatok és a bizonyítékok alapján sem a haditechnikai termékkel vagy szolgáltatással visszaélés, sem pedig más bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Az eljárást megszüntették.

A Magyar Hang cikke után az Átlátszó drónfelvételeket is készített, ami miatt a felcsúti oligarcha egyik cége, a Búzakalász Kft. feljelentést tett tiltott adatszerzés miatt. A rendőrség az ügyben tanúként hallgatta ki az Átlátszó egyik újságíróját és a Magyar Hang egyik munkatársát. 

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség tiltott adatszerzés miatt folytatott eljárást ismeretlen tettes ellen. Az Átlátszó munkatársát, Horn Gabriellát tanúként idézték be, és a harcjárművekről szóló cikkéről, és az ahhoz készült videófelvételről kérdeztek. A rendőrség a Magyar Hang egyik munkatársát is kihallgatta az ügyben. Az eljárást 2021 januárjában a Központi Nyomozó Főügyészség megszüntette.

(Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.