Kik tudnak ma biztonsági őrként elhelyezkedni Eger környékén?

A biztonsági őr állások betöltése minden esetben igen szigorú szabályokhoz és elvárásokhoz van kötve. Ezeket a munkákat pedig alapvetően azok a személyek tölthetik be, akik megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezve képesek üzletek, bankok, hivatalok, kijelölt területek, illetve bizonyos cégek, és az ott tartózkodók védelmét biztosítani.

2023. július 22., 00:00

Szerző:

Ha biztonsági őrként szeretnénk elhelyezkedni, akkor a munkakörünk során a feladataink közé az alábbiak tartozhatnak:

  • Az adott területek, létesítmények őrzése és védelme
  • A beérkező csomagok őrzése és kísérése
  • Csomagvizsgálatok (be és kilépés során egyaránt)
  • Személyek testi épségének biztosítása
  • A kijelölt területen lévők épségére, vagy szabadságára irányuló veszélyhelyzetek szakszerű elhárítása.

Milyen munka lehetőségeink vannak Eger környékén biztonsági őrként?

Ahogy már fentebb is említettük, a biztonsági őr munkák betöltéséhez a munkáltatók igen szigorú elvárásokat állítanak fel. Elengedhetetlen például a büntetlen előélet, az alapfokú iskolai végzettség, illetve a cselekvőképesség is. Ezek mellett számos cégnél elvárás lehet az is, hogy a jelentkező rendelkezzen B vagy C típusú jogosítvánnyal, illetve ennél a szakmánál természetesen nem elhanyagolható a határozott fellépés, a magas szintű problémamegoldó képesség, illetve a fizikai erőnlét sem. A biztonsági őrnek az adott szituációban észre kell vennie a kialakuló veszélyhelyzetet, és azt megfelelően kell kezelnie, ebbe pedig beletartozhat akár a veszélyeztető személy elfogása, illetve a hatóságokkal való közreműködés is.

Eger és környékén számos lehetőségünk van akkor, ha őrzés-védelem munkakörben szeretnénk elhelyezkedni, ehhez pedig elég megtekintenünk a nagyobb álláshirdető portálokat.

Heves vármegye biztonsági őr állás kínálata a linkre kattintva elérhető.

Egerben találhatunk vagyonőr állást is, mely során a csomagvizsgálás, a járőrözés, illetve a ki-és beléptetés, a portaszolgálat tartozna a feladataink közé. De lehetőségünk van Éjjeli őrként is elhelyezkedni Füzesabonyban, ahol a telephely őrzésével kapcsolatos feladatokat kell ellátnunk.

Milyen munkakörök tartozhatnak az őrzés-védelem alá?

Napjainkban egyre népszerűbb szakmának nevezhetjük a személy- és vagyonvédelmet. Eger környékén is rengeteg gyár és termelőüzem keres folyamatosan őrzés-védelemmel foglalkozó személyeket, ez ugyanis nem csak a munkavállalók, hanem a munkáltatók által is egy keresett tevékenységnek nevezhető. Az őrzés védelem legfőbb célja, az olyan cselekmény megakadályozása és megelőzése, mely akár erkölcsileg, akár jogilag károkat okozhat. Ezen a területen jellemző munkakör lehet a biztonsági őr, a munkahelyi biztonsági felügyelő, illetve a reptéri biztonsági őr, és emellett az értékszállító is.

Az egyszerű őrök, a portások, és a terepőrök valójában már más kategóriába tartoznak, de munkájuk során ők is őrzés-védelemmel foglalkoznak.

Eger környékén kedvünkre válogathatunk a vagyonőri, az éjjeli őri, a fegyveres biztonsági őri állások közül egyaránt. Ahhoz azonban, hogy egy állásra jelentkezni tudjunk, szükségünk lesz egy jól megírt önéletrajzra, és egy motivációs levélre is. A legjobb, ha az adott állásra tudjuk formázni az önéletrajzot, illetve a motivációs levelet is, ugyanis ezt a munkáltatók szeretni szokták.

(x)