Kigyulladt egy mikrobusz a Papp László Budapest Sportaréna parkolójában

Kigyulladt egy mikrobusz a Papp László Budapest Sportaréna parkolójában vasárnap. A tűzeset miatt lezárták a parkolóházat.

2023. január 8., 19:34

Szerző:

Kigyulladt egy mikrobusz a Papp László Budapest Sportaréna parkolójában vasárnap – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 Kisdi Máté elmondta: a tűz a -2-es szinten keletkezett és egy másik autót is megrongált. Az automata tűzjelző riasztására kiérkező tűzoltók már eloltották a lángokat. Jelenleg a parkoló átszellőztetése zajlik. A tűz a létesítmény más részeinek működését, programjait nem zavarta meg – tette hozzá a szóvivő.

A sportaréna közösségi oldalán azt írták, hogy a tűzeset miatt lezárták a parkolóházat, így azt a Hair esti előadására érkezők nem használhatják.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

17:04

Vasárnap néhány órára kisüthet a nap, ám a keleti országrészben erősebb felhősödés várható. Bár veszít az erejéből, erős marad a szél. Éjszaka a kemény fagyok is megérkeznek. 

16:55

A Magyar Orvosi Kamara meghatározta követeléseit, politikai és társadalmi konszenzust várnak el az ellátás javítása érdekében.  Követeléseik nyomatékosításaként a magyar orvosok képviselői úgy határoztak, nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon: a tagság eredményes tárgyalás hiányában a kórházak ügyeleteit biztosító önkéntes többletmunka felfüggesztése, az új háziorvosi ügyeleti szerződések aláírásának megtagadása és feladatellátási szerződéseik felmondása mellett dönt.

16:23

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom korábbi elnöke, európai parlamenti képviselő jövőértékelő beszédet tartott. A párt EP-képviselője gyermekvállalás miatt nem indult újra a tisztújításon, a pozíciót jelenleg Gelencsér Ferenc tölti be.

14:56

Reggel óta meg sem állnak a tűzoltók, folyamatosan dolgoznak a szél okozta károk felszámolásán. Kora délutánig több mint 2300 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, elsősorban a Dunántúlon. Több mint százezer fogyasztási hely maradt áram nélkül az elszakadt vezetékek miatt.