Sunyi, börtönviselt nagyanya és unokája fosztogatta az időseket Somogyban

2019. október 2., 12:14

Szerző:

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kifosztás és minősített csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 32 éves dombóvári férfival és 72 éves – büntetett előéletű – nagyanyjával szemben, akik idős emberek ellen követtek el bűncselekményeket Somogyban.

A férfi és nagyanyja 2018 nyarán azzal keresett fel egy idős ladi férfit, hogy megvásárolnák a házát. A megtévesztett sértett körbevezette őket a házban, ahol a vádlottak több értékes régiségre is felfigyeltek, ezért úgy tettek mintha a házat és az értéktárgyakat is meg akarnák vásárolni. Az idős sértett emiatt belement abba is, hogy a bűnözőpáros egy

értékes festményt és szobrot, valamint egy antik fodrászszéket  bepakoljon a teherautójába.

Mielőtt elhagyták volna a helyszínt, a férfi a sértett figyelmének elterelése érdekében még némi készpénzt is átadott, azonban a teljes vételár kifizetése soha nem állt szándékukban, így több mint 200 ezer forint kárt okoztak.

A két vádlott ezután Iregszemcsén jutott be egy 81 éves asszony házába azzal a mesével, hogy azt meg szeretnék venni. A háznézés során az idősebbik vádlott egy herendi porcelánt vett magához, míg unokája két bútort pakolt be a teherautójukba annak ellenére, hogy

az értékeinek elvételét végignéző idős nő folyamatosan kérlelte őket azok visszaadására,

azonban a bűncselekményt idős állapota miatt esélye sem volt megakadályozni – tudatta az Ügyészség.

 

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.