Kiderült kik kereshetnek egy valag pénzt a tűzijátékon

Az idei augusztus 20-i tűzijáték nagyságrendileg nettó 1,4 milliárd forintba kerül. 

2023. július 10., 14:27

Szerző:

Ahogy arról korábban írtunk, idén is Budapesten tűzijáték közel 4,5 kilométer hosszan, körülbelül 40 ezer pirotechnikai effektből áll majd az augusztus 20-i műsor. Jávor Benedek Párbeszéd-Zöldek európai parlamenti listavezetője adatigényléssel élt és ismertette Facebook-oldalán, hogy nagyságrendileg nettó 1,4 milliárd forintba kerül az idei tűzijáték – szúrta ki a 24.hu. A szerződők között alvállalkozóként szerepel a Balásy Gyula-féle New Land Média (a kormányzati kommunikációban jelentős szerepet vállaló cég), és a Visual Europe rendezvénytechnikai cég, amely Jávor szerint Garancsi Istvánhoz köthető. Jávor szerint az állami rendezvényszervező cégek 10 milliárdos keretösszeggyel gazdálkodhatnak kísérő programokra.

„És ügyeltek arra is, nehogy véletlenül kevesebbet költsenek a lebonyolítók: előírták a szerződésekben, hogy a közel nettó 12 milliárdból legalább 70 százalékot kutya kötelességük elkölteni” – írja Jávor Benedek Facebook posztjában. 

Tavaly a tűzijáték beszerzési költsége nettó 1,3 milliárd forint volt, a rendezvény teljes költsége pedig 10 milliárd 300 millió forint. 

(Kiemelt képünkön: Tűzijáték, Bp. Attila KISBENEDEK / AFP)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.