Kiderült, melyek a második miniszterelnök-jelölti vita témái

Továbbá azt is megtudtuk, ki lesz a vita moderátora.

2021. szeptember 23., 16:02

Szerző:

Pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik a második miniszterelnök-jelölti vita az RTL Klubon, amelynek részleteiről számolt be a tévécsatorna. Közleményük szerint a tervezett témák között szerepel a járványkezelés, a rezsicsökkentés, a szociális rendszer és a kisebbségek jogai is. A műsor moderátora pedig Rábai Balázs lesz. 

A nettó 85 perces adásidőből 70 percet egyenlő arányban (fejenként 14 perc) osztanak el a résztvevők között. Mindenki idejét folyamatosan mérni fogják. Ezt a jelöltek, a műsorvezetők és a nézők is követni tudják majd. A résztvevők maguk döntik el, hogy melyik kérdésre milyen hosszban reagálnak. A műsor készítői ügyelni fognak arra, hogy senki ne használhassa fel egyben a 14 perces időkeretét, mert azzal a vitaműsor értelmét veszítené. Ha az egyik jelölt mondandóját egy másik jelölt közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul. A 14 percen túl a műsor végén minden jelöltnek további egy perc áll majd rendelkezésre, hogy kortesbeszédet tartson.

A szeptember 24-i előválasztási vitát az RTL Klub élőben sugározza, online pedig az RTL Most+ platformon keresztül lehet követni élőben.

(Kiemelt kép: A miniszterelnök-jelöltek az ATV stúdiójában - Forrás: Dobrev Klára hivatalos Facebook oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.