Kiakadt az LMP: az Orbán-kormány eltereli a figyelmet a Pegasus-ügyről

A párt cinikusnak és felháborítónak tartja a miniszterelnök bejelentését.

2021. július 21., 15:52

Szerző:

Reagált az LMP Orbán Viktor bejelentésére, miszerint a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja végtelenül cinikusnak és felháborítónak tartja az Orbán Viktor által bejelentett népszavazást – írták a 168-nak küldött közleményükben. A párt szerint Orbán Viktor és kormánya célja a társadalmon belüli indulatokat szítása mellett az, hogy eltereljék a figyelmet a Pegasus-ügyről.

Közleményben reagált az LMP Orbán Viktor bejelentésére, miszerint gyermekvédelmi szavazást kezdeményez. Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté azt írták: „A kormány kutya kötelessége lenne érdemben részt venni a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, és feltárni a lehallgatással, megfigyeléssel kapcsolatos ügy részleteit. Felszólítjuk a kormányt, ne tereljen, hanem adjon egyenes választ arra, hogy törvénytelen eszközöket bevetve figyeli-e meg az általa ellenzékinek tekintett újságírókat, közszereplőket, üzletembereket, politikusokat!”

(Kiemelt kép: Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté az LMP politikusai a Képviselői Irodaházban 2021. június 17-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.