Kiadták a figyelmeztetést a sűrű köd miatt

Köd miatt az ország nagy részén citromsárga riasztás van érvényben. 

2023. január 8., 06:19

Szerző:

Vasárnap sokfelé lesz párás, ködös a reggel, majd napközben a feltámadó délies szél hatására a köd ritkulni, zsugorodni kezd, de északon egész nap tartósan megmaradhat. Itt gyenge eső, szitálás is előfordulhat, írja az Időkép. A legtöbb napsütés az ország déli felén várható. Hajnalban -1, +5 fok várható. Délután a csúcshőmérséklet északon, északkeleten 5 és 8, máshol 9 és 15 fok között alakul.

Hétfőn már erősen felhős, borult lesz felettünk az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Este az északi hegycsúcsokon akár havas eső, kisebb havazás kialakulása sem kizárt. Az élénk, erős délies szél, ami délután északnyugatira fordul a Dunántúlon. Hajnalban 2-9, délután 5-12 fok között alakul a hőmérséklet.

 

(Kiemelt kép: Drónnal készült felvételen a ködös Mátra Parádsasvár közelében 2021. december 30-án. Fotó: MTI/Komka Péter)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.