Kezdődik! Bezárnak egy kollégiumot Somogyban az elszabaduló rezsiárak miatt

Az erdésztechnikusi kollégium Barcstól úgy hat kilométerre található az erdőben, az egykori Széchenyi-kastély adott neki otthont.

2022. augusztus 31., 07:32

Szerző:

Az elszabaduló rezsiárak  miatt bezárták a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium erdésztechnikusi képzéséhez használt középrigóci kollégiumot – írja a Népszava

A kollégium 1960 óta ad otthont az iskolának, itt laknak a diákok és a kastély mellé felhúzott épületben tanultak. A középrigóci telephely volt a központja a gyakorlati oktatásnak, mert itt található saját kezelésű tanerdő, otorfűrészes tanpálya, mezőgazdasági vontatóvezetői tanpálya, csemetekert, minősített lőtér és fegyverszoba is. Az ott tanuló diákok és szüleik egy hete tudták meg, hogy idéntől új helyre, a barcsi belvárosba kell költöznie a tanulóknak.

A lap által megkérdezett szülők arra panaszkodnak, hogy éppen az erdészképzés lényege veszik el azzal, hogy a diákok a városi kollégiumba költöznek, hiszen a tanuláshoz elengedhetetlen, hogy rendszeresen a természetben tartózkodjanak. A beszámolók szerint a tanárok sem tudják milyen formában zajlik majd az oktatás. Sokan azért választották az iskolát, mert a természetben tartózkodva akartak tanulni. 

(Fotó: MTI)