Kezdődik a tihanyi levendulafesztivál, a migránsszendvics után a miniszterből kibújt a kisgyerek

2018. június 15., 14:57

Szerző:

Megkezdődött a levendulafesztivál Tihanyban, a június végéig tartó rendezvény látogatóit „szedd magad” levendulaszürettel és számos programmal várják.

Levendula Hetek Tihanyban Nagy István
Fotó: MTI/Varga György

A Levendula Hetek pénteki megnyitóján Nagy István agrárminiszter kiemelte, hogy a 14. alkalommal megrendezett fesztivál közelebb viszi az emberhez a természet csodáját. Nagy István a negyedik Orbán-kormányban lett miniszter. Ő volt az, aki a meghallgatásán tett egy messzire visszhangzó kijelentést, amely szerint az afrikai sertéspestis úgy kerülhetett Heves megyébe, hogy egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amelyet megevett egy vaddisznó, és így megbetegedett.  

Az ünnepségen sajtótájékoztató keretében mutatták be a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának most induló és 2019-ben záruló projektjét, amelynek eredményeként javul a tihanyi Belső-tó vízminősége, nő a legelőterületek nagysága, tanösvényt hoznak létre, és tájékoztató táblákat helyeznek el a területen. 

Levendula Hetek Tihanyban Levendula Hetek Tihanyban
Fotó: MTI/Varga György

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.