Kezdeményezi a Fidesz, hogy kivizsgálják a Migration Aid párttá alakulásának ügyét

2018. szeptember 5., 10:31

Szerző:

Kezdeményezi a Fidesz az Országgyűlés igazságügyi bizottságánál, hogy a közeljövőben vegye napirendre a migránspárti „Soros-párt” ügyét - közölte Czunyiné Bertalan Judit, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten újságírókkal.

A politikus azt mondta, a napokban nyilvánosságra került, hogy párttá alakul a Migration Aid nevű bevándorláspárti „Soros-szervezet”, amit bevallottan azért tesz, mert nem akarja megfizetni a bevándorlási különadót, „nyíltan vállalja tehát az adóelkerülést”.

Czunyiné Bertalan Judit közölte, azért kezdeményezik az igazságügyi bizottságnál „a migránspárti, adóelkerülő Soros-párt” ügyének napirendre vételét, mert felháborítónak tartják, hogy az ilyen szervezetek kijátsszák Magyarország törvényeit.

– A testülettől azt kérik, tekintse át az ügy törvényességét, etikusságát, ha kell, javasoljon jogszabály-módosításokat. A cél, hogy megvizsgálják, mit lehet tenni azért, hogy a magyar törvényeket vállaltan megkerülni akaró szervezet ne tudjon párttá alakulni

- mondta a Fidesz képviselője.

Czunyiné Bertalan Judit
Fotó: Facebook

Amint azt augusztusban megírtuk, a Migration Aid nevű menekülteket segítő civil szervezet bejelentette, hogy pártot alapítanak Éjjeli Őrség néven. A parlament ugyanis elfogadta a bevándorlási különadóról szóló törvényt, ami alapján a törvény hatálya alá tartozó segélyszervezeteknek a kapott adományok összege után 25 százalékos különadót kell fizetniük. 

– Ha tehát valaki átadja nekünk adományként a használt farmernadrágját, annak az értékét fel kell becsülnünk, és ha azt mondjuk, hogy legyen például 1000 forint, a következő hónap 15-ig a kapott nadrág után 250 forintot be kell fizetnünk az adóhatóságnak. Az ezzel járó adminisztrációs teher teljesen ellehetetlenítené a munkánkat, egy nagyobb mennyiségű használtruha-adomány után pedig akár százezres nagyságrendű befizetési kötelezettségünk keletkezne, holott ezek az adományok utána rászoruló családokhoz kerülnek – írta a szervezet közösségi oldalán.

A törvény augusztus 25. óta hatályos, pártokra és pártalapítványokra viszont nem vonatkozik.

– Elképesztő, de 2018-ban egy EU-s országban pártot kell alapítani ahhoz, ha civilek emberségből segíteni akarnak rászoruló menekült embertársaikon

– írták erről a posztban.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.