Kevesebb haláleset, de egyre több fertőzött, ismét lehet Pfizerrel oltakozni

Meghalt 82, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést a csütörtöki adatok szerint Magyarországon. Aki regisztrált, ma kaphat időpontot Pfizerre. 

2021. május 13., 09:25

Szerző:

A koronavirus.gov.hu kormányzati oldal azt is közölte, hogy eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A  portál azt is tudatja, hogy 795 200-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 28 970-re, a gyógyultaké 600 461-re emelkedett. Kórházban 2782 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 354-en vannak lélegeztetőgépen. Azaz egy nap alatt csaknem 200-zal csökkent a kórházban ápoltak száma. És héttel vannak kevesebben lélegeztetőgépen.

A 24.hu észrevett "egy kis bibit": a tegnap kiadott közleményben az szerepelt, hogy 2 millió 599 ezren kapták meg a második oltást, a mai közleményben pedig ennél kisebb szám szerepel: 2 millió 584 ezer. 

Csütörtökön kezdődik 101 kórházi oltóponton azoknak a 16-18 éveseknek az oltása, akik már regisztráltak és időpontot is foglaltak. Arra kérték a regisztrált fiatalokat, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Azoknak a fiataloknak is nyitva van még az időpontfoglaló, akik sms-ben kaptak jogosultságot az időpontfoglalásra, de eddig mégis elmulasztották azt.

Ugyancsak csütörtökön 144 ezer regisztrált kap sms-t arról, hogy már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban péntek és kedd közötti napokra. Emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik oltásokat foglalni.

Már a Magyarországon élő külföldiek és a taj-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is regisztrálhatnak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon - tudatták.

(Kiemelt kép: Klenovicsné Gelencsér Ilona nővér beadja az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinájának első adagját egy férfinek a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban Kaposváron 2021. május 10-én. Fotó: MTI | Varga György)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.