Kétszer is átvilágította Völner Pált az Alkotmányvédelmi Hivatal

Egyik esetben sem találtak nála problémát, ami miatt eljárást kellett volna indítani.

2021. december 29., 15:46

Szerző:

2015 és 2021 között kétszer is átvilágították a korrupciógyanúba keveredett Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium lemondott miniszter-helyettesét és parlamenti államtitkárát, de úgy tűnik, mégsem találtak semmit, ami miatt büntető eljárás megindítását kezdeményezték volna – írta Kassai Dániel, XVIII. kerületi ellenzéki képviselő közösségi oldalán.

Kassai felidézi, hogy a törvény szerint, ha egy nemzetbiztonsági ellenőrzés során kockázati tényező merül fel az átvilágított személlyel kapcsolatban, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal tájékoztatja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert, vagyis Pintér Sándort.

(Kiemelt kép: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az idei útfelújítási munkákról tartott sajtótájékoztatón a Komárom-Esztergom megyei Bajnán 2021. október 28-án. fotó: MTI/Kovács Attila)

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.