Két rokkantnyugdíjas halt meg egymás melletti házakban, egyiküket biztosan meggyilkolták

2018. február 23., 16:17

Szerző:

Már legalább négy napja halott lehetett az a két rokkantnyugdíjas férfi, akiknek holttestét csütörtökön találták meg a rendőrök egymás mellett lévő házaikban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván - írja a Magyar Nemzet.

A portál információi szerint egyik esetben sem zárták ki, de nem is erősítették meg az idegenkezűséget a rendőrök, de a Magyar Nemzet munkatársa a környékbeliektől megtudta, hogy az egyik férfit biztosan megölték. R. Ferenc holttestére csütörtökön a gázóra-leolvasó talált rá, amikor bement a romos, elhanyagolt ház nyitott kapuján. A másik férfi, akiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy keresztneve Béla, élettelen testére már a helyszínre érkező rendőrök bukkantak amikor ki akarták kérdezni szomszédja ügyében.

Egyik férfit sem látogattak rokonok, mindketten szegény sorban éltek és a helyiek szerint nem vetették meg az italt. Nyugdíj érkezése után rögtön a kocsmába mentek, nem voltak barátok, többször kerültek szóváltásba egymással az utcán. R. Ferenc volt a súlyosabb eset, ő magában is ivott, sokszor volt agresszív.

A rendőrség a nap folyamán egyelőre nem közölt információkat arról, hogy kettős gyilkosság, vagy gyilkossággal kombinált öngyilkosság történhetett Rákóczifalván.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.