Két napig őrizetben volt Bige László, Magyarország ötödik leggazdagabb embere

2019. május 31., 12:01

Szerző:

Két napon át őrizetben tartotta a rendőrség Bige Lászlót, Magyarország egyik leggazdagabb emberét – értesült a 24.hu.

A vállalkozót hétfőn vitte el a rendőrség nyíregyházi otthonából, majd gyanúsítottként hallgatták ki őt. A Bige Holdinggal kapcsolatban 2018-ban indult nyomozás.

A portál érdeklődésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt válaszolta, hogy az ügyészség május 30-án, tehát a fogva tartás 72 órájának lejárta előtt indítványt tett a bűnügyi felügyeletére, a bíróság azonban nem látta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését. A vállalkozó így szabadlábon védekezhet.

Az Országos Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A 24.hu információi szerint a hatóságok a kihallgatással párhuzamosan ismét megszállták a milliárdos szolnoki üzemét, és a lakásában is házkutatást tartottak.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Bige László
Fotó: Balázs Attila

A hatósági vizsgálat tavaly ősszel kezdődött, amikor egy 300 fős rendőri és katasztrófavédelmi csapat szállta meg a szolnoki üzemet. Korábban viszont a versenyhivatal is vizsgálódott a vállalkozó ügyeiben.

Bige László az egyik legnagyobb hazai műtrágyagyártó, aki a napi.hu legfrissebb listája szerint az ötödik leggazdagabb magyar az országban 170 milliárd forintra becsült vagyonával.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.