Két napig nem működik a sürgősségi a Honvédkórházban

Kunetz Zsombor úgy gondolja, átáll a kórház a zarándokok ellátására.

2021. augusztus 9., 13:27

Szerző:

A leállás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére esik – vette észre a HVG. Az NNK határozata szerint szeptember 11-től szeptember 13-ig teljesen leáll a Honvédkórház központi telephelye – közölte hétfőn Kunetz Zsombor egészségügyi elemző a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatára hivatkozva, amit nyilvánosságra is hozott a Facebook-oldalán.

Kunetz szerint a leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik. A betegeket a határozat szerint más kórházakba irányítják át. Köztük van az Uzsoki Kórház is, ahol nemrég állt le a sürgősségi ellátás orvoshiány miatt. Ott a tervek szerint a sürgősségi betegellátó osztályon augusztus 30-án indul újra a munka.

(Kiemelt képünk illusztráció, Védőfelszerelést vesznek fel orvosok a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán 2021. április 1-jén. MTI/Balogh Zoltán)

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.