Két katás tünetés is lett volna vasárnap, egyik sem valósult meg

Egyiket áttolták egy másik időpontra, a másikon pedig túl kevesen jelentek meg.

2022. július 17., 19:51

Szerző:

Vasárnap is folytatódtak a már-már napi szinten tartott tüntetések a katatörvény-módosítása ellen. Vagyis tartottak volna, ugyanis az egyiket vasárnapról áttették augusztus 27-re, a másikon pedig túl kevesen jelentek meg.

Az elnapolt tüntetés „Szolidaritás Mindenkivel!” néven hirdette meg egy személy – akinek a profiljából semmi nem derül ki – vasárnap délutánra. A tüntetés időpontját viszont szó nélkül megváltoztatták augusztus 27-re. Eredetileg a Hősök terén lett volna, de az újradátumozás miatt senki nem jelent meg ott.  Az eseményre 4,8 ezer ember válaszolt, közölük 460 jelezte, hogy ott lesz.

A másikat „KATA TÖRVÉNY ELLENI TÜNTETÉS!” néven hirdették meg a Nyugati térre, 16 órára. Itt viszont a Telex szerint alig lehettek tízen. Az eseményre eredetileg 2,5 ember jelzett vissza, ebből 275 jelezte, hogy ott lesz.

Hétfőre is szerveztek tüntetéseket, az egyiket Budapesten hétfő reggel 7 órára a Margit Híd Pesti hídfőjéhez szervezte a Futárok a KATA-ért Facebook oldal. A szegedi esemény pedig délután 6 órakor kerül megszervezésre, amit a MKKP korábbi szegedi képviselőjelöltje szervez.

(Kiemelt kép: Résztvevők a szombati tüntetésen Budapesten 2022. július 16-án. Fotó: ISZA Ferenc / AFP)