Két hónapon belül három embert vert agyon a rákóczifalvi férfi, mert szidták az anyját

2020. március 2., 11:16

Szerző:

Továbbra is börtönben marad az az aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt férfi, aki három embert is agyonvert 2017-ben és 2018-ban.

T. Tamás mindhárom áldozatával alkalmi munkák révén ismerkedett meg. Valamennyien egyedülállók, idősebbek és hozzá hasonlóan szűkösebb anyagi körülmények között éltek - írja a 24.hu

A férfi először 2017. december 23-án, majd 2018. február 19-én ölt. Valamennyi áldozatát saját házukban, puszta kézzel verte agyon. Az első áldozata egy 63 éves férfi volt, aki nyugdíjazása előtt a rendőrségnél dolgozott. Halálát először balesetnek hitték.

Később kiderült, hogy 2017. december 23-án italozás közben vita közben a nyugdíjas szidalmazni kezdte a férfi anyját, aki erre szó nélkül rátámadt, s agyonverte.

T. Tamás 2018. február 19-én délelőtt egymást követően két másik embert is megölt. A „bűnük” az volt, hogy nem tetszett nekik, hogy hívatlanul jelent meg az otthonaikban, s ezért elzavarták. Ők is felemlegették az édesanyját, a férfi ezért újra támadt, majd félve attól, hogy feljelentik, brutálisan végzett velük. Az áldozatai légzőszerveit, mellkasukat megtaposta, majd addig verte őket, míg meghaltak. Ezt követően kis értékű ruhaneműket, illatszert, egy lábbelit és élelmiszereket vett magához. A férfi végül beismerte mind a három gyilkosságot a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során.

A Szolnoki Törvényszék az elkövető letartóztatásának az indokoltságát felülvizsgálta és a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel a férfi letartóztatását továbbra is fenntartotta. A végzés ellen az elkövető védője jelentett be fellebbezést a letartóztatás megszüntetése és a férfi szabadlábra helyezése érdekében.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla egyetértett a főügyészség indítványával és a törvényszék végzésével, ezért helybenhagyta az elsőfokú végzést.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.