Két hírt is alaptalannak nevezett Gulyás a Kormányinfón

Gulyás Gergely alaptalannak nevezte a kifizetési stopról szóló hírt, valamint álhírnek nevezte, hogy a kormány közösségimédia-figyelő szoftvert venne.

2022. szeptember 29., 12:49

Szerző:

„Ez álhír, nincs alapja” – közölte Gulyás Gergely a Kormányinfón arra a kérdésre, hogy a kormány vásárol-e egy közösségi médiát figyelő szoftvert egy izraeli cégtől. Egy másik újságírói kérdésre pedig elmondta, hogy minden kifizetési stopról szóló hír alaptalan.

Közösségi oldalakon keresztül figyelne meg minket a magyar kormány?

Korábban mi is írtunk arról az értesülésről, hogy „hangulatjelentéseket” is készít az a megfigyelési technológia, amely izraeli lapértesülések szerint az Avnon Group nevű izraeli védelmi ipari vállalat ad el a magyar kormány számára. Az új technológia lehetővé teszi a kormány számára, hogy nyomon kövesse, elemezze és értelmezze a közhangulatot a közösségi médiában zajló tevékenységek alapján. Az izraeli Avnon Group nevű védelmi ipari vállalat ad el a magyar kormány számára egy olyan technológiai eszközt, amivel a felhasználó nyomon tudja követni a közösségi média hálózatokat, az ott folyó kommunikációt, valamint elemezni és értelmezni tudja a közhangulatot a közösségi médiában zajló tevékenységek alapján – írja a Kibic Magazin.

Az úgynevezett „2000-es” kormányhatározat

Szerdán a Telex értesülései alapján arról írtunk, hogy megjelent egy úgynevezett „2000-es” kormányhatározat arról, hogy a kormány alá tartozó szervek – néhány tételtől eltekintve – október 31-ig nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség. ezt kormányhatározatot Orbán Viktor rendelte el. A Telex információi szerint Orbán ezzel a rendelettel csak rendet szeretne vágni, ugynanis a májusban elhatározott kormányzati kiadáscsökkentést elszabotálják.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. szeptember 29-én. MTI/Balogh Zoltán)