Két éve még semmi baja nem volt a Fidesz-KDNP-nek a Göncz Árpád-megállóval, most ádázan küzdenek ellene

2018. február 19., 13:04

Szerző:

2016. márciusban szavazott arról a javaslatról a XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete, hogy a kerület új városrészének a területén lévő busz- metró és villamosmegállók nevét „Göncz Árpád városközpontra” változztassák.

A javaslatot csak egy jobbikos képviselő nem támogatta,

21-en viszont megszavazták. Köztük volt Harrach Tamás KDNP-s képviselő, aki most a kormánypárt színeiben Angyalföldért indul az április 8-i parlamenti választásokon

– derült ki a Heti Napló Sváby Andrással vasárnapi riportjából. 2016-ban meg is tartották a városközpont ünnepélyes átnevezését.

A néhai államfő szobra az Óbudai Egyetem parkban
Fotó: Kökényesi Gábor

Az országgyűlési képviselőjelölt akkori szavazata azért különösen érdekes, mert most éppen ő az, aki a legádázabbul kampányol az ellen, hogy az Árpád vezérről elnevezett metrómegálló megkapja a volt köztársasági elnök nevét. A KDNP frakcióvezetőjének, Harrach Péternek a fia egy videóban arról beszélt, hogy

„az angyalföldi szocialisták – új hőseikre rátalálván – neofita lelkesedéssel ismét szeretnék a magyar múltat végképp eltörölni, helyére pedig az SZDSZ-es, MSZP-s szimbólumokat ültetni. Most az Árpád honfoglaló vezérről elnevezett metrómegálló van útban”

– írja 24.hu.

A fideszesek szemléletváltásához valószínűleg az is hozzájárulhatott, hogy – mint ismeretes – az átnevezés ellen maga az 5-ös számú páttagkönyv tulajdonosa, a lánglelkű iránytű, Bayer Zsolt is kikelt, indítványozva, hogy ha a tábla elkészül, a hazafiak azonnal verjék le.