Kiszállhat a Magyar Posta és a Lapker, a lapterjesztés is a Fidesz kezébe kerül

2019. október 12., 15:17

Szerző:

Azzal párhuzamosan, hogy a Magyar Posta és a Lapker kiszáll, bevonulhat a lapterjesztés területére a Fidesz médiabirodalmát 2018-ban egyesítő Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány – írja  a Népszava.

A lépés azt jelenti, hogy a teljes magyarországi médialogisztika kormánypárti, illetve kormányzati kézbe kerül.

Fotó: Facebook/Orbán viktor

A Népszava szerint folyamatban lévő előkészületek egyértelműen erre utalnak, de ezt sejteti a hallgatás is, ugyanis sem a Magyar Posta, sem a Lapker nem válaszolt arra az egyszerű kérdésre, hogy igaz-e kiszállásukról szóló hír.

Mivel laperjesztésben a Magyar Posta gyakorlatilag monopolhelyzetben van, az árus terjesztésben pedig a Lapker számít megkerülhetetlen, a KESMA bevonulását az OArbán-kormány arra használhatja fel, hogy nyomást gyakoroljon a HVG-re, illetve a 24.hu és több más portál mellett magazinokat is kiadó Centrál Médiacsoportra.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.