Késsel zárta le a családi vitát

Az élet elleni bűncselekmény kísérlete miatt indult büntető eljárásban a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat egy 40 éves nővel szemben.

2022. augusztus 10., 14:42

Szerző:

A vádlott idén, január 6-ára virradóan az istenmezejei lakásukban élettársával, a nevelt fiával és az unokatestvérével mulatott –írja a Heves Megyei Főügyészség a közleményében. Ennek során hajnalra valamennyien ittas állapotba kerültek, ami feltehetően hozzájárult ahhoz, hogy a vendéglátó pár tagjai összeszólalkoztak, majd dulakodtak egymással a lakásban. A fiú ekkor közéjük állt, hogy szétválassza őket, de az apja megütötte, majd fellökte az őt békíteni igyekvő gyermekét, mire a vádlott magához vett egy 10 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal esett neki az élettársának.

Családi szúrka-piszka 

A nő tízszer szúrta meg a sértettet a felkarján és a mellkasán. A szúrások közül a mellüregen keresztül egyik a tüdőt, egy másik pedig a verőeret érte, minek következtében a sebesült sok vért veszített addig, amíg kórházba került. Itt csak a korszerű és szakszerű orvosi ellátás tudta megmenteni az életét, azonnali műtéti ellátás nélkül bizonyosan meghalt volna.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a késelő asszonyt.

A Büntető Törvénykönyv szerint a kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.

Ezt is figyelembe véve a főügyészség a cselekmény elkövetési körülményeinek gondos mérlegelése után arra tett mértékes indítványt a vádiratában, hogy a bíróság 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltást szabjon ki a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben akkor, ha az előkészítő ülésen bűnösségét a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

(Kiemelt fotónk illusztráció: Rendőrségi és katonai zárás Budapesten, a XV. kerületben, ahol megszúrtak egy férfit. MTI/Mihádák Zoltán)

21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.