Éppen ma döntöttek volna a rendőrökre késsel támadó erdőkertesi férfi kényszergyógykezeléséről

2020. január 23., 15:22

Szerző:

Csütörtök délután egy órakor döntöttek volna a Budapest Környéki Törvényszéken (BKT) annak a férfinek a kényszergyógykezeléséről, aki ma délelőtt rendőrökre támadt Erdőkertesen - tudta meg a 168 Óra a BKT sajtóosztályától.

Mint azt az ATV informormációi alapján mi is megírtuk: a házi őrizetben lévő férfi két rendőrt támadott meg. Ezt az értesülést aztán a Központi Nyomozó Főügyészség is megerősítette, és közölték, hogy hivatalos személy elleni erőszak ügyében nyomoznak.

Megsebesített két rendőrt egy őrizetes Bűnügyi helyszínelés január 23-án Erdőkertesen
Fotó: Mihádák Zoltán

Dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere a Facebook-oldalán azt írta: a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit a rendőrök éppen a váci kórházból vitték erdőkertesi lakására. A hazaérkezés előtt a két rendőrt a nála lévő késsel előre kitervelten nyakukon, kezükön és az arcukon megsebesítette. Mindkét rendőr állapota stabil, kielégítő.

A férfi egyébként ma reggel saját Facebook-oldalán azt írta:

„Én nem működök együtt ezért a mai nappal fenyegetésüket betartva zárt osztályra visznek - hamis feljelentésre indult becsületsértés koncepciós gyanújával - hogy kémiailag kivégezzenek ahogy fogalmaztak a Teréz körúti robbantóval is tették!”

Pásztor László az Indexnek azt mondta, nagyjából tíz éve ismeri a férfit, aki évekig polgárőrként dolgozott a településen. A portál értesülései szerint feladatait lelkiismeretesen végezte, ami miatt az önkormányzat ki is tüntette. A gondok akkor kezdődtek, amikor megromlott a viszonya az élettársával. A polgármester információi szerint pár éve bűnügyi felügyelet alá helyezték, mert súlyosan bántalmazta a nőt.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.