Kellemetlen idő jön, kemény széllel

Hidegfront éri el az országot.

2022. január 16., 14:46

Szerző:

Hétfőn erős, viharos széllel hidegfront éri el az országot. Hajnalban néhol, délutántól viszont már elszórtan számíthatunk kisebb esőre, záporokra, északon, északkeleten havas eső, hózápor is kialakulhat . Reggel -7, +2, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden túlnyomóan napos, szeles idő várható csapadék nélkül. Az északnyugati szél még többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban -6, +1, délután 3-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán is napsütésé lesz a főszerep, de keleten és északnyugaton fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem valószínű. Átmenetileg a szél csillapodik, emiatt ködös lehet a reggel, majd napközben többfelé ismét felélénkül. Délután 1-9 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten lesz hidegebb. Csütörtökön érkezik az újabb hidegfront viharos széllel, elszórt záporokkal, hózáporokkal.

(Kiemelt kép: Illusztráció)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.