Ne ijedjen meg, ha szerdán katonai konvojjal találkozik az utakon

Az Arrabona Légvédelmi Rakétaezred eszközei Hajdúhadházról Győrbe utaznak.

2022. augusztus 1., 18:35

Szerző:

A Honvédelmi Minisztérium MTI-nek elküldött közleménye szerint az Arrabona Légvédelmi Rakétaezred technikai eszközeinek manővere miatt 2022. augusztus 3-án, szerdán napközben és a kora esti órákban is megnövekedett katonai járműforgalom várható az alábbi útvonalon: Hajdúhadház - M3 - M0 - M1 - M19 - Győr.

A Minisztérium azt kéri, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopot, mivel annak mérete és sebessége, valamint haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják.

A Magyar Honvédség a közlemény szerint a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét az illetékesek előre is köszönik – zárul a közlemény.

(Kiemelt kép: A Magyar Honvédség járművei zárt menetoszlopban haladnak 2022. március 1-jén. Fotó: Honvédelmi Minisztérium)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.