Kásler Miklós: Pergőtűz alatt van minden, ami érték

A hagyomány erejéről beszélt az Emmi minisztere.

2021. július 24., 20:24

Szerző:

A hagyomány ereje rendkívül nagy; a nyelv, a kultúra, a hagyományok és a közös történelem tart össze közösségeket, emberi értékeket – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton Jászapátiban. A Jászsági Randevú rendezvény első napján Kásler Miklós fővédnök úgy fogalmazott, napjainkban „pergőtűz alatt van minden, ami érték”: az ember, az emberi identitás.

Az emberiség nem homogén massza, hanem a tarkaság, különbözőség egysége , amire Magyarország kiváló példa – mondta. A magyar kultúrának az volt a rendkívüli erőssége, hogy mindenkit befogadott, mindenki lehetőséget kapott képességei kibontakoztatására, hogy virágba szökkenjen a tehetség.

Szerinte Magyarországon a különböző eredet nem elválasztotta az itt élő népeket, azok egymást kiegészítették, így jött létre egy rendkívül sokszínű és ebből eredően átütő, egyedi, semmihez nem hasonlítható kultúra. A magyar történelem vérzivataros évszázadaiban a közösségnek ez a tudata tartotta össze a nemzetet, valamint az az autonómiahalmaz, amelyet rendkívüli képességű dinasztiánk, az Árpádok az itt élő népeknek biztosítottak.

(Kiemelt kép: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.