Karácsony: Nem borul sötétbe a város, csak végre korszerű lesz a világítás!

„Nem borul sötétbe a város, csak végre korszerű lesz a világítás!” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely. Budapest első embere szerint a propagandamédia most azzal vádolja a városvezetést, hogy lekapcsolják a közvilágítást, és „sötétség borul a fővárosra”.

2022. június 29., 13:08

Szerző:

A főpolgármester szerint ugyanakkor szembe kell nézni az energiaválsággal, amely a világ összes városát érinti – írta közösségi oldalán. Szerinte a közvilágítás korszerűsítésével

összesen évi 130 napnak megfelelő energiát spórolhatunk meg,

és ebből a városlakók semmit nem fognak érzékelni.

„Továbbá a közvilágítást még véletlenül se keverjük össze a díszkivilágítással! A díszkivilágítás a szobroknak és bizonyos épületeknek jár, amelynek idejét rövidítjük, téli időszakban este 10-ig, nyári időszakban pedig 11-ig lesz díszkivilágítás Budapesten” – zárja bejegyzését a főpolgármester.

 

(Kiemelt kép: Közvilágítás céljára készült és ma is működő gázlámpa a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem főépülete előtt a XI. kerületi Műegyetem rakparton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.