Karácsony Gergelynek valami nagy örömet okozott

A főpolgármester is ott volt a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga ünnepélyes avatásán, és nagyon örül, hogy Budapest visszakaphatta egy régi kincsét.

2021. június 11., 11:42

Szerző:

Budapest főpolgármestere is részt vett a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga épületének ünnepélyes átadásán csütörtökön. Karácsony Gergely azt írta Facebook-oldalán, mindig öröm számára, amikor egy igényes felújítás után visszakapja egy kincsét a főváros. Szerinte a megújult templom nemcsak a budapesti zsidó közösségének hitéletét szolgálja, hanem befogadó közösségi térként is funkcionálhat. 

„Lenyűgöző látvány, óriási büszkeség Magyarországnak”

– fogalmazott a főpolgármester. Karácsony Gergely megemlítette azt is, hogy az ünnepségen zsidó egyházi vezetők mellett Ronald Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus magyar gyökerekkel rendelkező elnökével is találkozott.

Tegnap a 168 is beszámolt arról, hogy átadták a teljes körűen felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát. Az 1872-ben fölavatott, a második világháború óta romos épületet négy év alatt, a kormány 3,2 milliárdos támogatásával újították fel.

(Kiemelt kép: MTI | Soós Lajos)