Karácsony Gergely új oltópontokat alakítana ki

A főpolgármester szerint nincs ellenzéki és kormánypárti oltás, ezért azt kéri a kormánytól, hogy vegyék igénybe az önkormányzatok segítségét. 

2021. március 17., 18:42

Szerző:

Továbbra is készen áll új oltópontok kialakítására a főváros más önkormányzatokkal együtt – közölte a főpolgármester a Facebook-oldalán. „Mi kell még, hogy a kormány belássa végre, hogy nem hadakozni kell, hanem együttműködni, nem dölyfösködni, hanem együttérezni" – tette fel a kérdést Karácsony Gergely a járvány halálos áldozatainak számára utalva.

Közölte: az együttműködés és az együttérzés azt követelné meg, hogy minden létező és lehetséges segítséget igénybe vegyenek az oltások felgyorsítása, és zökkenőmentessé tétele érdekében.

„Vegyék igénybe az önkormányzatok segítségét, politikai megfontolásoktól mentesen, mert nincs ellenzéki oltás, vagy kormánypárti oltás, közös gyász és közös küzdelem lehet csak. Ezért mi továbbra is készen állunk, más önkormányzatokkal együtt, új oltópontok kialakítására. Vagy adják ide a vakcinákat, hogy megoldhassuk magunk" – fogalmazott Karácsony Gergely.

(Kiemelt kép I Fotó: Merész Márton)