Karácsony Gergelynek megvan a véleménye a Városháza-botrányról

A főpolgármester visszafelé mutogat.

2021. december 14., 19:51

Szerző:

Tegnap a rendőrség Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes lakásán, a gyerekjátékok között is kereste a nyomát annak, hogy áll-e bármilyen kapcsolatban egy Berki nevű ingatlanossal – közölte kedden közösségi oldalán Karácsony Gergely a Városháza-ügy kapcsán.

Karácsony Gergely felháborodását fejezte ki a rendőrségi vizsgálódás kapcsán és kijelentette, hogy sem ő, sem pedig Kiss Ambrus nem ismerik az ingatlanost. Budapest főpolgármestere azt is kiemelte, hogy habár több ellenzékinél is kutakodtak, érdekes módon Tarlós Istvánt vagy Bagdy Gábort nem látogatták meg a rendőrök.

„Mert ha nem politikai megrendelést teljesítettek volna, akár tudhatnák is: nem a mostani, hanem az előző főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor az, aki bizonyíthatóan kapcsolatban állt Berki úrral, mi több, ő irányította a fővárosi vagyonkezelőhöz még 2017-ben”

– írja a politikus.

Karácsony szerint „elég nyilvánvaló, hogy az egész cirkusznak a célja az, hogy elterelje a figyelmet Völner Pál korrupciójáról, Kövér László kabinetfőnökének sikkasztási ügyéről, na meg Áder János testőreinek megfigyeléséről” – emelte ki a főpolgármester.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala)

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.