Karácsony Gergelynek megvan a véleménye a Városháza-botrányról

A főpolgármester visszafelé mutogat.

2021. december 14., 19:51

Szerző:

Tegnap a rendőrség Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes lakásán, a gyerekjátékok között is kereste a nyomát annak, hogy áll-e bármilyen kapcsolatban egy Berki nevű ingatlanossal – közölte kedden közösségi oldalán Karácsony Gergely a Városháza-ügy kapcsán.

Karácsony Gergely felháborodását fejezte ki a rendőrségi vizsgálódás kapcsán és kijelentette, hogy sem ő, sem pedig Kiss Ambrus nem ismerik az ingatlanost. Budapest főpolgármestere azt is kiemelte, hogy habár több ellenzékinél is kutakodtak, érdekes módon Tarlós Istvánt vagy Bagdy Gábort nem látogatták meg a rendőrök.

„Mert ha nem politikai megrendelést teljesítettek volna, akár tudhatnák is: nem a mostani, hanem az előző főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor az, aki bizonyíthatóan kapcsolatban állt Berki úrral, mi több, ő irányította a fővárosi vagyonkezelőhöz még 2017-ben”

– írja a politikus.

Karácsony szerint „elég nyilvánvaló, hogy az egész cirkusznak a célja az, hogy elterelje a figyelmet Völner Pál korrupciójáról, Kövér László kabinetfőnökének sikkasztási ügyéről, na meg Áder János testőreinek megfigyeléséről” – emelte ki a főpolgármester.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.