Karácsony Gergely: Steinmetz Ádám megvédi a Balatont az oligarcháktól

A főpolgármester Fonyódon találkozott az olimpikonnal.

2021. július 25., 17:56

Szerző:

Karácsony Gergely országjáró körútján találkozott Steinmecz Ádámmal Fonyódon – számolt be róla a főpolgármester a közösségi oldalán. Az egykori olimpiai bajnok vízilabdázó 2018 óta dolgozik politikusként, mert úgy érezte, még többet kell tennie a hazájáért, mint egykor sportolóként. Karácsony Gergely úgy fogalmaz, van is rengeteg feladat Steinmecz Ádám választókerületében. A miniszterelnök-jelölt szerint a Balaton ügye jól mutatja, mi folyik ebben az országban.

„A kormányközeli oligarchák ugyanis elveszik a magyarok kedvenc üdülőhelyét, hogy tovább növeljék egyébként is hatalmas vagyonukat” – írta Karácsony Gergely. Hozzátette, hiszi és bátran mondja, hogy a helyieken az ország szeme. Kiemelte, fontos, hogy olyan jelöltre adják le a voksukat az emberek, aki megvédi a Balatont és vele együtt a helyi vállalkozások érdekeit, és Steinmetz Ádám pontosan ilyen politikus. Az Athénban 2004-ben olimpiai aranyérmet szerzett csapat tagja azonban nem csak a Balaton megvédéséért küzd, kiemelten kezeli a marcali kórház ügyét is, sokat küzdött érte a parlamentben.

A politikus másik utolsó állomása Körmend volt. Ott Ipkovich Györgyöt támogatja, aki, ahogy fogalmaz, tapasztalt politikusként pontosan tudja, hogyan lehet a legjobban támogatni a helyi lakosok érdekeit.

 
(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Steinmetz Ádámmal találkozik Fonyódon. Fotó: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala)

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.