Szoros együttműködést ígért Karácsony Gergely és Navracsics Tibor

Baráti hangulatú sajtótájékoztatót tartottak egyeztetéseik után.

2022. július 11., 13:29

Szerző:

Széles mosoly és sok kézfogás közepette álltak ki közös sajtótájékoztatóra az Országgyűlésben Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester és Navracsics Tibor, az EU-s pénzek jó részéért felelős területfejlesztési miniszter. A HVG.hu riportja szerint Karácsony és Navracsics szoros együttműködést ígértek.

Ehhez Navracsics hozzátette, reményei szerint a hétfői egyeztetések egy hosszabb párbeszéd kezdetét jelenthetik, bár „a főváros és a kormány érdekei nem mindig esnek egybe”.

Navracsics beszélt még arról is, a Karácsonnyal való találkozót megelőzően egyeztetett a budapesti agglomeráció polgármestereivel is, és a fővárossal való szorosabb együttműködés érdekében javasolta nekik egy budapesti agglomerációs fejlesztési tanács felállítását is.

Karácsony Gergely maga is egyetértett az agglomeráció fejlesztésének szükségességével, és hangsúlyozta, a főváros is érdekelt abban, hogy az EU-s pénzek visszatartását okozó jogállamisági viták mihamarabb megnyugtató rendezést nyerjenek. Navracsics a kérdésről ismételten hangsúlyozta, szerinte az év második felében ezekről a pénzekről megállapodás születhet Brüsszelben.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Navracsics Tibor egyeztetése 2022. július 11-én. Fotó: Navracsics Tibor, Facebook)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.