Karácsony: nincsenek miniszterelnöki ambícióim

A főpolgármester az RTL Klub Híradójának nyilatkozva azt mondta: teljes kompenzációt követelnek az önkormányzatok a kormánytól az elvont adóbevételek miatt.

2020. december 21., 20:31

Szerző:

Eljutottunk odáig, hogy a 30 éves önkormányzatiságot a kormány, politikai célból, meg akarja gyilkolni - mondta Karácsony Gergely az interjúban. Budapest szerinte 15-20 milliárd forinttól eshet el a kormány lépése miatt.

Január közepén lesz az önkormányzati szövetségek találkozója, amelyen a kormány képviselői is részt vesznek. 

“Azzal fogunk odamenni, Magyarország legnagyobb önkormányzati szövetségei, hogy teljes körű kompenzáció kell az iparűzési adóbevétel kiesése miatt, pont. Nincs alku, nincs külön alku” - fogalmazott a főpolgármester.

Az ellenzéki pártok közös listaállításának örül, de még nem foglalkozik az előválasztással, arra pedig nem adott egyértelmű választ, hogy indul-e azon miniszterelnök-jelöltként.

“Egy politikus sose mondja azt, hogy soha, én mindig azt mondtam, és most is ezt gondolom, hogy nekem nincs ilyen ambícióm, sőt, tovább megyek, nekem a hátam közepére kívánkozik egy ilyen kihívás, hiszen annak az embernek, akinek ezt a kampányt meg kell vívnia, és utána az országot ilyen körülmények között kormányoznia, az nagyon nagy terhet vállal a hátára”

- mondta Karácsony Gergely. 

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.