Karácsony Gergely megvétózza az atlétikai vb-t

A Diákváros miatt.

2021. augusztus 26., 09:00

Szerző:

Karácsony Gergely csütörtök reggel jelentette be közösségi oldalán, fővárosi közgyűlés vissza fogja vonni hozzájárulását az atlétikai vb megrendezéséhez. A főpolgármester azért döntött így, mert a Diákváros nem a korábbi, kormánnyal kötött megállapodás értelmében épül meg. Karácsony Gergely a Diákváros tervezett helyszínén jelentette be döntését.

A főpolgármester úgy látja, hogy a kormány számára sokkal fontosabb a kínai érdek, mint a magyar hallgatóké. Karácsony Gergely szerint a Diákváros ügye magyar érdek, szemben a Fudan magánegyetem megépítésével. A politikus hozzátette, hogy várhatóan szeptemberben fogja visszavonni hozzájárulását a fővárosi közgyűlés a 2023-as atlétikai világbajnoksághoz.

(Kiemelt kép: Az épülő atlétikai stadion Budapesten a Mol épülő székházából fotózva 2021. augusztus 3-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Tegnap 21:22

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.