Karácsony Gergely előválasztásra buzdít, utalt a nem igazán feddhetetlen ellenzéki jelöltekre is

 Magyarország felszabadítása a tét szerinte. 

 

2021. szeptember 27., 11:07

Szerző:

A Fővám téren, a Corvinus Egyetem elől jelentkezett be hétfő reggel Karácsony Gergely videóüzenettel. Az MSZP-Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje örömét fejezte ki, hogy már több, mint félmillióan szavaztak az ellenzéki választáson.

Karácsony Gergely ugyanakkor szeretné a fiatalokat is mozgósítani, hiszen még van két napjuk arra, hogy:

„kivehessék a részüket Magyarország felszabadításából.”

Karácsony Gergely azt is kifejtette bejelentkezésében, kizárólag olyan személyek lehetnek az ellenzék jelöltjei, akik erkölcsileg feddhetetlenek.

„Bár az előválasztásnak ez a keserédes oldala, de ebben a kampányban kiderült néhány dolog néhány ellenzéki jelöltről, amik alapján ők nem lehetnek az ellenzék közös jelöltjei. Én levontam a konzekvenciát, és ma már nem támogatok olyan jelöltet a kampányban a felmerült információk alapján, akit korábban támogattam. Erre kértem ellenzéki politikustársaim és Dobrev Klárát is, de ők nem hallgatták meg ezt.”

Videoüzenetében Karácsony Gergely célzást tett a DK székesfehérvári jelöltjére, Ráczné Földi Juditra, akiről kiderült, hogy Delavare-ban van offshore cégje bejelentve. Karácsony Gergely így folytatta:

„Nem határolódtak el például attól a székesfehérvári jelölttől, akiről kiderült, hogy vannak offshore érdekeltségei, de mindezt letagadta.” Karácsony Gergely azt is leszögezte, nagyon nincs rendjén, hogy az ózdi jobbikos jelölt, Farkas Péter Barnabás egy lengyel holokauszt múzeumban karlengetést mutatott be, amit előbb megpróbált letagadni, de a fénykép készítője egyértelművé tette, hogy az nem integetés volt, hanem náci karlendítés.

Karácsony Gergely szerint azért is fontos a fiatalságnak elmenni szavazni, mert az ellenzéki jelöltek nem csak egyszerűen le akarják váltani a Fideszt, hanem különben akarnak lenni náluk. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.