Karácsony: Ideje, hogy átadjuk a stafétát

Szabó Rebeka és Tordai Bence az új társelnökei a Párbeszédnek. 

2022. július 10., 17:21

Szerző:

A csodálatos Szabó Tímeával nyolc évig voltunk a párt társelnökei, itt az ideje, hogy átadjuk a stafétát. Sok sikert az utódainknak, bárkit is választanak a küldöttek, kiváló vezetők lesznek! És mi is ott leszünk mellettük, hogy egy zöld és igazságosabb Magyarországért dolgozzunk tovább – közölte Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd eddigi társelnöke a Facebook-oldalán.

A tisztújító küldöttgyűlés női társelnöknek Szabó Rebekát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, férfi társelnöknek pedig Tordai Bencét, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, frakcióvezetőjét választotta meg a leköszönő társelnökök utódjául.

Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármesterként a 2024-es önkormányzati választásra való felkészülés koordinációjáért felel majd. Az elnökség további tagjai: Szabó Tímea, V. Naszályi Márta, Temesvári Szilvia, Jakál Adrienn, Béres András, Szabó Márton, Szabó Zsolt. 

(Kiemelt képünk illusztráció. A Párbeszéd politikusai a Parlament üléstermében. Középen telefonnal Szabó Tímea leköszönő, mögötte Szabó Rebeka, előtte Tordai Bence frissen megválasztott társelnökök. Fotó: Párbeszéd.)

 

 

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.