Karácsony Gergely: A kormánypárti propagandisták azt is megírják, ami meg sem történt

A főpolgármester szerint a Magyar Nemzet újságírói időutazók.

2021. augusztus 18., 14:29

Szerző:

Szeptember 16-17-re konferenciát szervez a fővárosi önkormányzat. A rendezvényre meghívottak közül a világ számos tájáról érkeznek majd polgármesterek. Karácsony Gergely írása szerint a cél az, hogy a kapcsolatokat erősítsék ezáltal. A főpolgármester Facebook-bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Magyar Nemzet szerzője, már múlt időben számolt be az eseményről. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely megjegyzi: „a lakájmédiát nem érdekli az igazság.”

A főpolgármester bejegyzésében hozzáteszi, hogy a konferencia témái között aktuálpolitikai kérdések is lesznek. Úgy fogalmaz: „például arról is, hogyan lehet megerősíteni a demokráciát ilyen sunyi, gonosz hatalommal szemben, mint amelyet a Magyar Nemzet oly’ hűen kiszolgál. ”

A főpolgármester abban bízik, hogyha tényleg képesek a Magyar Nemzet újságírói az időutazásra, akkor elmesélik az Orbán-kormánynak azt is, hogy milyen lesz amikor egy olyan kormánya lesz majd az országnak, amely fontos kérdésekkel foglalkozik. A főpolgármester szerint egy kormányzatnak nem szabad gyűlölködést szítania. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Pozsonyi Roland/168.hu)

 

Az Európai Bizottság kritikus hangvételű bírálatot fogalmazott meg amiatt, hogy a Budapestre vonatkozó pályázati kiírások késnek, egyértelműen diszkrimiálva az itt élőket. A kormány arra hivatkozva nem írta ki a pályázatokat, hogy a Magyarország számára folyosított uniós támogatás egy része zárolva van, a Bizottság szerint nem ez a valódi ok.