Karácsony Gergely: A kormánypárti propagandisták azt is megírják, ami meg sem történt

A főpolgármester szerint a Magyar Nemzet újságírói időutazók.

2021. augusztus 18., 14:29

Szerző:

Szeptember 16-17-re konferenciát szervez a fővárosi önkormányzat. A rendezvényre meghívottak közül a világ számos tájáról érkeznek majd polgármesterek. Karácsony Gergely írása szerint a cél az, hogy a kapcsolatokat erősítsék ezáltal. A főpolgármester Facebook-bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Magyar Nemzet szerzője, már múlt időben számolt be az eseményről. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely megjegyzi: „a lakájmédiát nem érdekli az igazság.”

A főpolgármester bejegyzésében hozzáteszi, hogy a konferencia témái között aktuálpolitikai kérdések is lesznek. Úgy fogalmaz: „például arról is, hogyan lehet megerősíteni a demokráciát ilyen sunyi, gonosz hatalommal szemben, mint amelyet a Magyar Nemzet oly’ hűen kiszolgál. ”

A főpolgármester abban bízik, hogyha tényleg képesek a Magyar Nemzet újságírói az időutazásra, akkor elmesélik az Orbán-kormánynak azt is, hogy milyen lesz amikor egy olyan kormánya lesz majd az országnak, amely fontos kérdésekkel foglalkozik. A főpolgármester szerint egy kormányzatnak nem szabad gyűlölködést szítania. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Pozsonyi Roland/168.hu)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.