Kamuvideók és tényhamisítás – így vélekedik a baloldalról Orbán Viktor

Orbán Viktor éles kritikával illette az ellenzéket és agyon dicsérte a védekezést. 

2022. január 21., 08:23

Szerző:

A baloldal tényeket hamisított meg, álvideókat készített, ezzel gyengítve a védekezés hatékonyságát – mondta el péntek reggel a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor.

A miniszterelnök a rádióműsorban kifejtette, miért támadják a védekezést a baloldal. Szerinte önmagában az a jelenség, hogy vitatják a vírus elleni védekezést, az nem egyedülálló eset, hanem egy összeurópai jelenség, ami egy demokratikus világban így is van jól.

Baloldal, mint a járvány elleni védekezés mumusa

Fontos a vírus elleni védekezésről vitatkozni, azonban van, ami a miniszterelnök szerint már egyedi eset:  

„Amiben a baloldal kilóg, az az, hogy kamuvideókat gyártottak”

– emelte ki Orbán Viktor, aki szerint ugyanis a baloldal tényeket hamisított meg, álvideókat készített, ezzel gyengítve a védekezés hatékonyságát. A miniszterelnök hangsúlyozta továbbá, hogy

szabad arról vitatkozni, milyen a jó védekezés, de ezzel párhuzamosan nem szabad akadályozni azt.

A vírus elleni védekezés kritizálásával kapcsolatban Orbán azt is hozzátette, hogy a baloldal remekül ért az ország leminősítéséhez, hiába kellene a vírus elleni védekezésre és az egészségügyi dolgozókra – és persze az országra – büszkének lenni, erre az ellenzék nem képes. Ez pedig véleménye szerint sértő a kórházakban dolgozó emberekre nézve.

„Mindig érzek a baloldalban egy olyan stikket, hogy nem tud különbséget tenni az ország leminősítése és a kormány támadása között”

– zárta gondolatmenetét Magyarország miniszterelnöke.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterlenök. Fotó: Kossuth rádió / Jó reggelt, Magyarország!)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).