Kálmán Olga: Még nem tudtam feldolgozni a történteket

Az utolsó hónapokban úgy érezte magát a Hír TV-nél, mint a Titanicon a karmester.

2018. augusztus 21., 16:23

Szerző:

Kálmán Olga ma reggel az RTL Klub műsorában először beszélt arról hosszabban, hogy érzi magát a Hír TV fideszes átvétele és az elbocsátása óta. Az első sokkon már túl van, de még nem tudta feldolgozni a történteket.

– A szakításig eltelt utolsó másfél-két hónap sokkal nehezebb volt, az tényleg nehezebb volt. Ezzel még véletlenül sem akarok poénkodni, de konkrétan úgy éreztem magam, mint a zenekar karmestere a Titanicon

– nyilatkozta ma Kálmán Olga.

Elmondása szerint még nagyon friss a dolog, nem esett kétségbe, és még nincsenek elvonási tünetei, de számít arra, hogy lesznek. Jelenleg a szabadságát tölti. Azt mondja, nem pihenésre, hanem lenyugvásra van most szüksége a továbblépéshez.

– Az augusztus a letisztulás ideje, én azért a politikától nyilván nem tudok elszakadni. Hogy ezt most milyen formában, a digitális térben, televízióstúdióban, az majd dőljön el úgy szeptembertől

– állapította meg.

Amint arról a 168 Óra is beszámolt, augusztus elején a Hír TV új tulajdonosa, Nyerges Zsolt bevonult a csatorna új vezetésével a televízió épületébe, és átvette a hatalmat. Több munkatársnak, köztük Kálmán Olgának felmondtak, a többieket pedig megzsarolták, hogy vagy maradnak, vagy az egész csatorna megszűnik. Az elbocsátott műsorvezető férje rendezőként még a csatornánál dolgozhat.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.