Nevetséges, ahogyan a rendőrség kezelte a Bujákon összevert nő ügyét - állítja a volt nyomozó, aki segített az áldozatnak

2019. november 13., 17:00

Szerző:

A rendőrség le akarta passzolni azt a nőt, akit a múlt hétvégén brutálisan összevert egy nyugalmazott katonatiszt Bujákon - írja a 24.hu Kállai Zoltán volt főnyomozó elmondása alapján. A bántalmazott Orosz Bernadett a család egyik barátja, ezért Kállai feleségét értesítette az eset után. Kállai telefonon tartotta a kapcsolatot az áldozattal, hogy instrukciókat adjon neki.

A volt nyomozó szerint a rendőrök próbáltak átnézni a nőn, amikor kihallgatták. – Félholtra verték, ráadásul az elkövető folyamatosan azt ordibálta neki, hogy megöli, megdöglik és nem jut ki élve a szobából.

Ez emberölési kísérletnek minősül. Ehhez képest a rendőrség hátat fordított neki. Nevetséges, ahogyan kezelték őt. Képesek voltak azt mondani neki, hogy majd menjen vissza, ha legközelebb ez megtörténik.

És mi lett volna, ha legközelebb már nem tud visszamenni? - mondta a portálnak Kállai, aki folyamatosan kérte Oroszt, hogy vetesse fel a jegyzőkönyvet a rendőrökkel, mert ha nem teszi, akkor továbbra is félelemben kell majd élnie.

A 168 Óra úgy tudja, a tettes, K. István a rendőrségen azt mondta, Orosz magának okozta a sérüléseit, de ez másokban is felmerült. Kállai szerint ez megdöbbentő, mert aki látja a képeket, abban ez fel sem merülhet.

A volt nyomozó szerint a hatgyerekes anya elvitte miskolci otthonából a gyerekeit, mert retteg attól, hogy az elkövető rátöri az ajtót. Ilyen egyszer már előfordult, és annak bántalmazás lett a vége.

Kállai szerint a rendőrség inkompetens, és mint azt ez a példa is mutatja, esetenként felháborító módon járnak el csak azért, mert egy bűncselekmény elkövetője például nyugalmazott katonatiszt.

Orosz tegnap azt mondta, hogy a hétvégi eset után távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de a kérést elutasították. A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint a távoltartás elrendelését „újabb adatok alapján” kezdeményezték.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.