Kalapáccsal fenyegette a tolnanémedi polgármestert

A férfit előállították, alapos a gyanú, hogy hivatalos személy elleni erőszak történt.

2021. február 27., 09:08

Szerző:

Tegnap délelőtt Tolnanémedi határában egy földterületen egy önkormányzati út földkimérése során a helyi polgármesterrel, Vígh Lászlóval szóváltásba keveredett egy földtulajdonos. A polgármestert a police.hu közleménye szerint a földtulajdonos erőszakkal fenyegette, ezért az nem tudta elvégezni a munkáját.

Vigh László ezután bejelentést tett a bejelentést tett a rendőrségen. A helyszínre kiérkező rendőröknek elmondta, hogy egy – az önkormányzat tulajdonába tartozó – út pontos helyének megállapítása és kijelölése miatt egy földmérővel ment ki a területre, ahova az egyik, az út nyomvonalával szomszédos föld tulajdonosa nem akarta beengedni. A férfi ingerülten kiabálni kezdett, majd az út kijelöléséhez használt karók leveréséhez előkészített kalapácsot felemelte, és legalább egy alkalommal a sértett felé ütésszerű mozdulatot tett. Végül a föld tulajdonosa csak saját fia többszöri kérésére rakta le a kalapácsot.

A nyomozók előállították az 53 éves Tolnanémediben élő férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 (Kiemelt kép forrása: Police.hu)