Juhász Edit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal új elnöke

Juhász Edit lett a  Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) új elnöke, tájékoztatta a hivatal az MTI-t pénteken.

2023. január 13., 21:37

Szerző:

A köztársasági elnök a miniszterelnök javaslatára a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalról szóló törvénynek megfelelően kinevezte az új elnököt. Juhász Edit 2023. január 16-tól vezeti a MEKH-t, megbízatása hét évre szól.

A közleményben ismertetik: Juhász Edit több évtizedes közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, jelentős szerepet vállalt egyebek között az energiahatékonysági irányelv átültetésében. 2016-tól helyettes államtitkárként felelt a nemzeti közműszolgáltatás szabályozási ügyeiért, 2018-tól pedig államtitkárként vett részt az állami tulajdonú energetikai, hulladékgazdálkodási és víziközmű szolgáltató vállalatok irányításában. Pályafutását 2021 októberében az MVM Energetika Zrt. jogi, vállalatirányítási és koordinációs vezérigazgató-helyetteseként, igazgatósági tagjaként, az EON Hungária Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként folytatta.

Horváth Péter János 2023. január 15-i hatállyal leköszön a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal éléről, új feladatáról az Energiaügyi Minisztérium ad tájékoztatást - áll a közleményben.

 

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.