Jobbikos ötlet: EU-s pénzből kerítést a magyar határra

Az ásotthalmi polgármester úgy gondolja, hogy kerítést kell építeni a magyar-szerb határ mentén, mert máskülönben nem lehet feltartóztatni az illegális bevándorlók seregét – tudósított Magyarországról az AP.

2015. február 6., 12:35

Az amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy a település körüli erdő igen népszerű lett a főként koszovói menekültek számára, akik elsősorban Németországba akarnak eljutni, miután hazájukban hatalmas a munkanélküliség. A jobbikos Toroczkai László szerint uniós pénzből kellene emelni a kerítést, amelynek hossza csak a település közelében 20 kilométer lenne, egyébként a teljes déli határ 151 kilométeren keresztül húzódik. Arra hivatkozott, hogy jelenleg senki sem felügyel a térségben, márpedig terroristák vagy bűnözők is jöhetnek a migránsokkal együtt, ami a nyugat számára szintén kockázatot jelent. Hozzátette, hogy Ásotthalomra napjában sok ezer nem uniós állampolgár érkezik, a legtöbben közülük menedékjogot kérnek. Annyian vannak, hogy az őket szállító buszok miatt a helybéliek nem jutnak el időben szegedi munkahelyeikre.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.